Rubén Simeó i la Cobla Ciutat de Girona





Aquest dies el trompetista Rubén Simeó ha estat assajant a la Pineda de Sant Gregori amb la Cobla Ciutat de Girona, dirigida per Jesús Ventura. He tingut la sort de poder assistir a l'assaig d'aquesta tarda, que ha estat enregistrat pel programa La Sonora del Canal 33 (s'emetrà d'aquí 15 dies). Durant l'assaig he fet aquests apunts, que en Rubén ha signat molt amablement.

El Punt Avui (23-03-2013)  
La cobla Ciutat de Girona ha convidat un dels joves solistes internacionals de més prestigi, el concertista de trompeta Rubén Simeó, del qual el també trompetista Maurice André va destacar les condicions tècniques excepcionals, «inaudites en una persona tan jove». 
En un concert a l'Auditori, els assistents podran gaudir, a través de la música per a cobla, de l'extraordinària interpretació com a solista de trompeta de Rubén Simeó, amb un repertori a l'altura de l'esdeveniment, en la seva primera actuació a Catalunya. 
Durant la primera part del concert interpretaran Tocs de festa, de Josep Maria Ruera; Comiat, d'Agustí Pedrico; Els gegants de la ciutat, de Ricard Viladesau; i la Suite en Re Major de G.F. Haendel, amb adaptació de Josep M. Serracant. Precisament en aquesta excel·lent composició, Simeó tindrà l'oportunitat de demostrar les seves qualitats interpretatives. I per acabar la primera part, al Concert per a dues trompetes d'Antonio Vivaldi, adaptat per Carles Martí, el primer trompeta de la Ciutat de Girona, David Hidalgo, s'afegirà a Rubén Simeó. 
En la segona part, podreu escoltar Els tres tambors, de Joaquim Serra; Una mitja virtut, de Josep Blanch i Reynalt; la polca Hylda, de Joseph Reynaud, adaptada per Jordi Leon; i Carnaval de Venècia, de J.B. Arban, amb adaptació de Jesús Ventura.
Un nen prodigi 
Rubén Simeó ja té, amb només 20 anys, una llarga carrera professional internacional, amb nombrosos concerts per tot el món i diversos enregistraments. Nascut a Vigo el 1992, va ser reconegut com un nen prodigi de la trompeta ja des dels 7 anys, quan va començar les classes amb el seu pare al Conservatori de Vigo i va demostrar unes facultats excepcionals, amb concerts en grans auditoris i programes de televisió que van suposar un gran èxit, tant de públic com de crítica. Ha obtingut nombrosos premis i reconeixements en concursos internacionals i actua regularment amb grans orquestres i agrupacions simfòniques d'arreu del món.